Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Мезета»Патешки сърца в марината на фурна

Патешки сърца в марината на фурна

ТеодораТеодора
Новак
512
Патешки сърца в марината на фурна1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
75 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Мариновате, печете и после викате приятели заедно да им се насладите - така са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • патешки сърца - 500 г
  • лук - 3 големи глави кромид
  • олио
  • магданоз
  • За маринатата
  • червено вино - 2 ч.ч. сухо
  • соев сос - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За маринатата:

В голяма купа се смесват ситно нарязания чесън, виното, соевия сос, солта, чернияt пипер и олиото. Всичко се разбърква добре.

Патешките сърца се разрязват на половинки и се измиват. Подсушават се и се изсипват в маринатата. Мариноват се за 1 час.

Лукът се нарязва на едро и се изсипва в предварително намазнена с олио тава.

Отгоре се добавят сърчицата. Останалата марината се изсипва върху тях.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути.

Преди да се сервират, се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: