Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс с гауда, сушени домати и маслини

Солен кекс с гауда, сушени домати и маслини

Солен кекс с гауда, сушени домати и маслини
Снимка: Анонимен
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Когато и да го приготвите, няма да сгрешите, когато и да го хапнете - доволни ще останете"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • гауда - 100 г
  • сушени домати - 5 - 6 бр.
  • маслини - 10 - 15 бр. без костилка
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • сол
  • босилек
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се разбиват яйцата. Прибавя се сол на вкус (внимавайте, ако използване по- солено сирене), босилек, риган и зехтин.

Бакпулверът се разбърква с киселото мляко и се прибавя към яйцата.

Гаудата, сушените домати и маслините се нарязват на кубчета (не много едри) и се прибавят към сместа.

Важно е да се направи преди да сложите брашното, за да смесите всичко добре.

Добавя се брашното и се обърква добре.

Сместа се изсипва в подмазана дълбока тавичка.

Печем нашия солен кекс в предварително загрята фурна на 180 градуса, до готовност (около 45- 50 минути).

Соленият кекс с гауда, сушени домати и маслини е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: