Начин на приготвяне
Фурна - 200 градуса;
Кексова форма добре намаслена със зехтин - 28/13 см;
Работи се с лъжица.
Моцарелата се нарязва на кубчета. Сушените домати се изваждат от зехтина, подсушават се върху домакинска хартия и се нарязват също на кубчета по-големи.
В купа се поставят всички сухи съставки. Разбъркват се с тел. Добавят се Моцарелата, доматите, розмарин накълцан с нож на ситно. Разбъркват се.
В купа се разбиват яйцата с тел, добавя се зехтина, айрана, разбъркват се добре и се прибавят към брашнената смес. Разбърква се с голяма лъжица. Сместа трябва да е силно лепкава и влажна.
Тестото се излива във формата. Вкусният солен кекс се пече на 200 градуса за около 50-60 мин. до суха клечка.
Соленият кекс със сушени домати, Моцарела и розмарин е страхотен.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пухкав солен кекс или нашите солени мъфинчета.
Източник: Кулинарен блог на Е.Тонева