Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Солен кекс със сушени домати, Моцарела и розмарин

Солен кекс със сушени домати, Моцарела и розмарин

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Солен кекс със сушени домати, Моцарела и розмарин
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10
"Това не е обикновен солен кекс - това е вкусна симфония от аромати, която ще ви накара да забравите всякакви обещания за диети"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 1/4 ч.л.
  • моцарела - 120 г на кубчета
  • сушени домати - около 60 г от бурканче със зехтин
  • розмарин
  • босилек
  • яйца - 2 бр. на стайна температура
  • зехтин - 2 с.л. от зехтина на бурканчето
  • айран - около 300 мл гъст
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

Кексова форма добре намаслена със зехтин - 28/13 см;

Работи се с лъжица.

Моцарелата се нарязва на кубчета. Сушените домати се изваждат от зехтина, подсушават се върху домакинска хартия и се нарязват също на кубчета по-големи.

В купа се поставят всички сухи съставки. Разбъркват се с тел. Добавят се Моцарелата, доматите, розмарин накълцан с нож на ситно. Разбъркват се.

В купа се разбиват яйцата с тел, добавя се зехтина, айрана, разбъркват се добре и се прибавят към брашнената смес. Разбърква се с голяма лъжица. Сместа трябва да е силно лепкава и влажна.

Тестото се излива във формата. Вкусният солен кекс се пече на 200 градуса за около 50-60 мин. до суха клечка.

Соленият кекс със сушени домати, Моцарела и розмарин е страхотен.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за пухкав солен кекс или нашите солени мъфинчета.

Източник: Кулинарен блог на Е.Тонева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: