Пирожки с три вида брашно

18/02/2019
Ина
отИнаЧирак3816
"И като в приказките - три е магическо число - три вида брашно, поне по три пирожки на човек "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо86
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото брашно, слота и маята се разбъркват в купа. На друго място се разбиват едно цяло яйце и белтъкът от другото. Към яйцата се прибавят захарта, маята, киселото и прясното мляко и олиото.

Сместа се изсипва при бялото брашно и се разбърква, като постепенно се добавят и брашното от елда и царевичното брашно.

Замесва се тесто и се оставя в хладилника за около час и половина.

След това се разбиват в чопър овесените ядки и тестото се точи върху тях на кора с дебелина около един сантиметър.

Реже се на правоъгълници.

В купичка се разбъркват белтъкът и сиренето и се слага по малко на всяка пирожка, след което се навива на руло и се пържи в предварително нагорещено олио.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар