Печен Заек с Кисело Зеле

Mira SimeonovaMira SimeonovaНовак2
19/02/2019
"Заекът си иска зеле, дори и да е в тавата, дори и да е кисело "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо729
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заекът се нарязва на порции и се запържва от всички страни до златисто в олиото в дълбока тенджера.

Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и се намачква с малко сол. Прибавя се към заешкото месо и се захлупва с капак, докато омекне.

През това време се нарязват на ситно скилидките чесън, морковите и главата лук. Добавят се към заека и зелето. Задушаването продължава, като към продуктите се добавят рендосаните домати.

Разбърква се и се прибавят ситно нарязаните червена и зелена чушка, а също и подправките.

Ястието се оставя да къкри на котлона около 40 минути, като от време на време му е необходимо доливане на вода, за да може да се сготви.

Когато месото е сготвено и зелето е напълно омекнало, задушеният заек се премества в тавичка и се запича.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар