Начин на приготвяне
Разтопете шоколада с маслото на водна баня и оставете настрана.
Разбийте яйцата със захарта и щипка сол и към тях налейте шоколадовата смес на тънка струйка при непрестанно разбиване. След това сипете и какаото.
Пресейте брашното с бакпулвера към сместа и разбъркайте до хомогенизиране.
Покрийте съда със прозрачно кухненско фолио и приберете в хладилник за 3 часа, за да се втвърди.
От шоколадовото тесто за напуканите сладки оформяйте топчета с намазнени ръце. Правете ги с размер малко по-големи от лешник. Овалвайте всяко в пудра захар и подреждайте на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.
Изпечете шоколадовите сладки на 2-3 пъти в загрята на 180 градуса фурна за 10-12 минути всяка партида.
Да ви е сладко с тези разкошни напукани сладки с шоколадов вкус!