Начин на приготвяне
Всяко парченце локум се реже на 4 части. В средата на брашното сипваме вино, олио, пудра захар и ванилия. Разбърква се добре и добавяме бакпулвера, като отново се разбърква.
Когато се получи топка тесто, леко се измесва с брашното, получава се еластично като пластелин тесто, без да лепне.
Разделя се на две части, оформяме фитили и нарязваме на 10-12 части. Всяко парче тесто се сплесква, поставя се парче локум и оформяме на топче.
Нареждат се върху хартия за печене или силиконово килимче - незалепващо.
Печем сладките в загрята фурна 15-20 минути. Изваждат се върху хартия, поръсена с 1-2 с.л. пудра захар, отгоре се поръсват с останалата захар.
Много вкусни и лесни за приготвяне постни локумки.
Може да съхранявате локумките в кутия до 7 дни.