Пастърма от риба

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
326
59
80
01/04/2013
"Цяла зима няма да ни стигне да се наситим на тази пастърма от риба "
Приготвяне35 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 700
  • Преглеждания за месеца233
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете хубава едра риба, като толстолоб за да приготвите рибиците.

Добре ги натрийте с морска сол и ги оставете за 2 денонощия на студено място и притиснати с тежест.

Отново ги натрийте с морска сол след това и ги оставете за още 2 денонощия обърнати на другата страна.

Пригответе саламура от 2 л вода и пакет морска сол. Пуснете вътре рибните филета за 72 ч. След това отцедете от саламурата, подсушете ги и ги провиснете на проветриво място за около 2 часа или малко по-малко.

Смесете ситно счукан чесън с всички подправки и сухото бяло вино. Натрийте рибата с получената кашица равномерно. Отново ги сложете на проветриво място за около 1 седмица. Колкото по-дебели са, толкова по-дълго се суши пастърмата от риба.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
16.17 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vladimir Petrovski
vladimir Petrovski
17.04.2013 17:24
Преди години по този начин съм си приготвял рибиците на толстолоб и съм много доволен от продукта , който се получава.Правил съм и от друга риба но не става така вкусна
0
0