Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхнии»Бурания (яхния) от свинско сърце, дроб и бъбреци с праз

Бурания (яхния) от свинско сърце, дроб и бъбреци с праз

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Бурания (яхния) от свинско сърце, дроб и бъбреци с праз
Снимка: Зори
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Това е от онези ястия, с които хем знаеш, че не бива да преяждаш, хем просто не можеш да спреш да ядеш - да ви е вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско сърце - 500 г + дроб и бъбреци
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • праз - 3 - 4 стръка (само бялата част)
  • чесън - 1 скилидка
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • подправки на вкус
  • сминдух
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • лют червен пипер
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското сърце, свинските бъбреци и дробът се почистват хубаво от кръвоносните съдове и ципи и се измиват. Нарязват се на кубчета.

Сърцето и бъбреците се сваряват в подсолена вода, а дробът се залива с вряща подсолена вода и се оставя на страни.

Празът се почиства и се нарязва на ситно. Чесънът също се наситнява.

В загрятото олио се запържват празият лук, добавят се нарязаните сърце, бъбреци и черен дроб, доматеното пюре, бялото вино, скълцания чесън и подправки на вкус.

Оставя се да ври на умерен котлон, докато се сгъсти.

Яхнията се поднася топла. Поднесете свинските карантии гарнирани с люти пукани чушлета и стрък магданоз.

Добър апетит!

Буранията (яхния) от свинско сърце, дроб и бъбреци с праз е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: