Начин на приготвяне
Измийте целите бутове и ги поставете в тенджера със студена вода да заврат. Изхвърлете първата вода и измийте бутчетата отново. Поставете ги в студена вода заедно с нарязания лук и варите до омекване на месото.
Извадете бутчетата да се охладят и ги обезкостете, нарежете месото им на малки късчета.
В пилешкия бульон поставете зеленчука, нарязаното месо и добре измития под течаща вода ориз, посолете и варите на бавен огън за 10 минути. Накрая смесете и разбъркайте до еднородна смес застройката.
Приравнете температурите в двата съда, като от горещия бульон добавяте на порции към застройката, съединете двете смеси и отстранете от огъня.
Добавете маслото, нарязания магданоз и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и затворете капака на тенджерата да се задушат подправките.
Коментари