Пилешка супа със замразени зеленчуци

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
15k
3k
10k
18
21/02/2019
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 744
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр. големи
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци замразени - 1 пакет (400 г) чушка, грах, морков и зелен боб
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • застройка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • лимонов сок - сока на 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте целите бутове и ги поставете в тенджера със студена вода да заврат. Изхвърлете първата вода и измийте бутчетата отново. Поставете ги в студена вода заедно с нарязания лук и варите до омекване на месото.

Извадете бутчетата да се охладят и ги обезкостете, нарежете месото им на малки късчета.

В пилешкия бульон поставете зеленчука, нарязаното месо и добре измития под течаща вода ориз, посолете и варите на бавен огън за 10 минути. Накрая смесете и разбъркайте до еднородна смес застройката.

Приравнете температурите в двата съда, като от горещия бульон добавяте на порции към застройката, съединете двете смеси и отстранете от огъня.

Добавете маслото, нарязания магданоз и поръсете с черен пипер на вкус, разбъркайте и затворете капака на тенджерата да се задушат подправките.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар