Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пилешки пай с хрупкава коричка

Пилешки пай с хрупкава коричка

Моника МанчеваМоника Манчева
Чирак
44265159
Пилешки пай с хрупкава коричка
Снимка: Моника Манчева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Пилешки пай с хрупкава коричка - удоволствие, което ще си подарим още днес"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 250 г
  • сол - 1 ч.л.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 и 1/2 ч.ч. (490 г)
  • масло - 200 г
  • За пълнежа
  • пилешко месо - 300 г
  • гъби - 150 г
  • картофи - 2
  • лук - 3 глави
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа сипете брашното. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Настържете маслото и го прибавете заедно с киселото мляко, в което се разтворили содата. Замесете меко тесто и го оставете в хладилника покрито във фолио за 15 мин.

В тиган запържете нарязаните лук и гъби. Лукът трябва да стане прозрачен. Пилешките гърди и картофите нарежете на малки кубчета. Подправете със сол и черен пипер.

Извадете тестото и го разделете на 2 части, като 1-та да е по-голяма. Вземете по-голямата и я разточете върху набрашнен плот.

Нека да бъде с диаметър по-голям от тавата за пай, в която ще го правите. Може да ползвате тавичка с падащо дъно. Прехвърлете го (без да намазвате дъното).

Притиснете краищата нагоре възможно на плътно до горния ръб. Изсипете плънката.

Вземете по-малкото тесто и го разточете. Направете прорези по него, за да диша и го прехвърлете върху пая.

Натиснете ръбовете на двата листа за да ги слепите. Ако плънката ви е гореща тестото ще започне да ви се разтапя.

Печете соления пай на загрята фурна на 170 градуса за 1 час.

Пилешкият пай с хрупкава коричка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: