Медена халва (Маджун халва)

26/02/2019
"А пчеличките цяло лято събират мед, за да може да приготвите вкусна медена халва, нали знаете "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 857
  • Преглеждания за месеца128
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете сироп от меда и 400 мл вода и залейте с него запърженото до златисто в олиото брашно при непрекъснато бъркане.

Варете няколко минути, след което изсипете сместа за халва в тава на тънък пласт..

Поръсете Маджун халвата със ситно нарязаните орехи, лешници или бадеми, а защо не и шамфъстък, и запечете леко.

Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка-23%
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Силиконова скосена шпатула с дървена дръжка
5.00 лв.
3.85 лв.
Виж ››

Силиконовата шпатула е мултифункционално кухненско пособие. Може да я използвате за декорация на сладкиши, за замесване на тесто, за разбъркване на продукти. Винаги ще влезе в употреба, стига да я имате под ръка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар