Скумрия плакия с праз лук

Росица ПетроваРосица ПетроваИноватор278851722
22/02/2019
"Не всички плакии са еднакви - тази е невероятно вкусна и ще искате да я опитате "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо574
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • скумрия - 2 бр. (около 700г)
  • праз - 5 - 6 стръка
  • домати - 300 г (консервирани)
  • олио - 30 - 40 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • девесил
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на ситно.

Почистете и рибата. Нарежете я на шайби. Посолете с малко сол и я наредете в тавичка.

В дълбок тиган задушете праза с олиото. Ако е необходимо добавете и малко вода, за да омекне.

След това прибавете доматите и гответе 5-6 минути.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Добавете червения пипер, девесила, дафиновите листа и половин чаша вода. Оставете на котлона докато заври.

Изсипете всичко върху скумрията и печете плакията в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар