Пържоли и ребра в сос на фурна

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
25/02/2019
"Ребрата и месото са ясни - сосът запишете как се прави, в него е тайната "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 802
  • Преглеждания за месеца20521
  • Преглеждания за седмицата4633
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 3 бр. (около 400 г), без кост
  • свински ребра - 3 бр. (около 800 г)
  • сол
  • черен пипер
  • за соса
  • кетчуп - 1 ч.ч.
  • чили сос - 1/2 ч.ч.
  • захар - 30 гр. кафява
  • мед - 2 с.л.
  • горчица - 3 с.л. дижонска
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете свинско месото. Подправете го хубаво със сол и черен пипер.

В купа смесете всички продукти за соса и хубаво с бъркалка разбъркайте, за да се получи хомогенна смес.

Подредете месото в огнеупорна тава (спрямо големината на месото).

Сипете маринатата за свинско върху месото и хубаво го оваляйте в соса. Покрийте с фолио.

Запечете в загрята фурна на 250°C за около 30 мин. След това намалете на 200 °C и печете около 60 мин.

Последните 15-20 мин от печенето на пържолите и ребърцата премахнете фолиото и запечете месото без него.

Сервирайте месото със сос и картофено пюре.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар