Дупнишка лютивка

25/02/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914086
"Пикантно предложение за онези, които не се боят да похапват лютичко "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо540
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • чушки - 600 г червени, сладки и месести
  • люти чушки - 200 г
  • чесън - 50 г
  • захар - 100 г
  • олио - 100 мл
  • оцет - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете червените чушки от дръжките и семките, а лютите чушлета - от дръжките.

Изпечете двата вида чушки и ги задушете в плик за по-лесно обелване.

Като изстинат, ги обелете.

Смелете чушките заедно с магданоза и чесъна. Прибавете захарта, олиото, оцета и солта.

Объркайте хубаво всичко.

Оставете едно денонощие сместа да престои.

Сипете лютивката в бурканчета и ги стерилизирайте за около 5 мин.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар