Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата с малко сол, бърка се с телена бъркалка.
Добавя се натрошено сирене, кисело мляко, в което е разбита сода да шупне, олио, подправки и семена микс.
Разбърква се на рядка каша и прибавяме брашната, като с лъжица се разбърква като кексово тесто. Във форми за еднократно ползване се поставят хартиени кошнички, намазнени с малко олио.
Сипва се по 2 пълни с.л. смес, напълних 6 бр. големи, останалата малка част от тестото се разпределя по чашките. Поръсва се със щипка слънчогледови семена.
Печем солените мъфини в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 15 минути, намалява се на 160 градиса без обдухване и се допича за още 10 минути- общо 20- 25 минути и готови.
Много вкусни, меки и здравословни, хапваме на воля.