Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Вкусни безглутенови кексчета с подправки и семена

Вкусни безглутенови кексчета с подправки и семена

Вкусни безглутенови кексчета с подправки и семена4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"За онези, които не понасят глутен, но си падат по кексчетата - добавихме и малко семена за разкош"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 80 г натрошено
  • кисело мляко - 180 г
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • риган
  • чубрица
  • семена - 1 с.л. микс
  • слънчогледови семена - 1 - 2 с.л. за поръсване
  • оризово брашно - 6 с.л.
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • брашно от ленено семе - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата с малко сол, бърка се с телена бъркалка.

Добавя се натрошено сирене, кисело мляко, в което е разбита сода да шупне, олио, подправки и семена микс.

Разбърква се на рядка каша и прибавяме брашната, като с лъжица се разбърква като кексово тесто. Във форми за еднократно ползване се поставят хартиени кошнички, намазнени с малко олио.

Сипва се по 2 пълни с.л. смес, напълних 6 бр. големи, останалата малка част от тестото се разпределя по чашките. Поръсва се със щипка слънчогледови семена.

Печем солените мъфини в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 15 минути, намалява се на 160 градиса без обдухване и се допича за още 10 минути- общо 20- 25 минути и готови.

Много вкусни, меки и здравословни, хапваме на воля.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: