Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с лук и гъби в сметанов сос

Свинско с лук и гъби в сметанов сос

Свинско с лук и гъби в сметанов сос
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
24/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Сочни свински мръвки, които плуват в море от нежен сметанов сос - и после нека ни е зле"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1200 г плешка
  • лук - 3 - 4 глави
  • гъби - 400 г
  • олио - 3 с.л.
  • сметана - 200 мл готварска
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на кръгчета. Сложете го в тава за печене и го полейте с олиото. Задушете го до омекване в загрята фурна.

Прибавете месото, нарязано на късчета, и нарязаните на филийки гъби.

Овкусете със сол и черен пипер.

Печете във фурната до златист загар на месото. Полейте го със сметаната, разбъркайте и допечете още 5-6 минути до сгъстяването на соса.

Поднесете с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Здравейте! Слагам месото сурово, не го обработвам предварително. Печете на умерена фурна.
05.03.2021 19:54
1
Лилс1895
Лилс1895
Здравейте,месото предварително сварявате ли го или директно така сурово го добавяме към лука.
04.03.2021 10:37
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Благодаря! Би било чудесно съчетание!
24.02.2019 20:48
1
1
Михаил Терзиев
Михаил Терзиев
това свинско изглежда толкова добре, че само като го гледам и мога да си налея чашка червено винце
24.02.2019 17:12
1