Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Памук погача в кексова форма

Памук погача в кексова форма

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5692k3
Памук погача в кексова форма2 / 2
24/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Усещате ли онова невероятно ухание, което се носи от фурната, да, от тази памук погача в кексова форма е"

Необходими Продукти

  • брашно - 550 г
  • вода - 300 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • И още
  • масло - 75 г краве
  • копър - 1 ч.л. сух (връзка пресен)
  • чесън - 5 скилидки
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за месене (брашно, мая, захар, сол, вода) сложете в хлебопекарна на програма Месене.

Приготвяме чесновата смес, в размекналото вече краве масло пасираме чесъна и добавяме копъра, разбъркваме добре.

Втасалото тесто разточваме 40/50 см намазваме с чесновата смес.

Навиваме на плътно руло, навитото руло срязваме на две, по дължина, и преплитаме на коса.

Готовата погача изместете във намаслена и набрашнена форма за кекс и оставям да втаса.

Вече втасалата погача намазваме със леко разбито яйце. Печем на 160 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: