Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Пастърма от телешки сърца

Пастърма от телешки сърца

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Пастърма от телешки сърца
Снимка: Сергей Анчев
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
"Мезе за истински ценители - режеш на тънко и поднасят с червено вино"

Необходими Продукти

  • телешки сърца
  • червен пипер
  • чимен - на прах
  • черен пипер - на прах
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките сърца се почистват от жилки и кръв. Нарязват се на ивици 2 – 3 см.

В подходящ съд се затрупват със сол. Налива се вода да покрие. Престояват 24 часа.

Приготвя се смес от 2 части червен пипер, 1 част чимен и 1 част черен пипер.

Месото се избърсва и натрива със сместа. Окачва се на конец да съхне 3 – 4 седмици на прохладно място.

След това се прибира пастърмата в торбички в хладилника.

Пастърмата от телешки сърца е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: