gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Меланж запеканка за ценители

Меланж запеканка за ценители

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
4803k1k1k4
Меланж запеканка за ценители
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
24/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3
"Ценителите получават веднага двойна порция от тази запеканка, всички останали получават рецептата и могат да си приготвят сами"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, изстудете и обелете.

Печурките, измити и подсушени, нарязваме на филийки и задушаваме с половината краве масло и шипка сол. Като останат на мазнина ги слагаме в голяма купа.

При тях прибавяме нарязаната на малки късчета пържола. Не е задължително да е точно пилешка пържола от бут. Ползвайте каквото месо имате - ще се получи.

Настържете на едро ренде моцарелата, кашкавала и твърдо сварените яйца. Прибавете в купата.

Натрошете синьото сирене. Обезкостете маслините. Размразете спанака. Всичко добавете в купата. Сложете готварската сметана и пикантината. Разбъркайте.

Намажете дъното и стените на малка тавичка с останалата половина от маслото. Изсипете получената смес и заравнете отгоре.

Печете в предварително загрята фурна до порозовяване.

Сервирайте запеканката топла. Ако желаете може да добавите и пресни зеленчуци като гарнитура.

Рецептата е подходяща за ниско въглехидратен, високо мазнинен режим на хранене.

Да ви е вкусно!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: