Ванилови кремчета с мандаринова захар

24/02/2019
"Всяка уважаваща себе си домакиня знае как да приготви десерт са чудо и приказ с мандаринова захар "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо518
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • За ванилов крем
  • прясно мляко - 650 мл
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 2 с.л. натурално, царевично
  • ванилия - 1 шушулка
  • захар - 120 г
  • За мандаринова захар
  • захар - 80 г
  • мандаринова кора - от 1 бр. цитрус, само оранжевата част
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте на умерен огън 500 мл. от млякото със захарта. Щом се разтопи настържете вътрешността на шушулката ванилия.

Разбийте яйцата и към тях добавете нишестето и останалото мляко, добивайки гладка хомогенна смес.

Налейте яйчената смес към горещото ароматизирано мляко на котлона и бъркайте интензивно на слаб огън около 8 минути или до сгъстяване на кремчето. Не чакайте да се сгъстява прекалено, защото когато си изстине ще стегне допълнително.

Разсипете в 4-5 купички и оставете да се охлади.

През това време загрейте фурната до 150 градуса и сложете в нея мандариновите корички да се изсушат, обръщайки ги от време на време.

Поставете захарта (80 г) в блендер заедно с цитрусовите кори и пуснете да се смели на максимални обороти, за да получите фин захарно- мандаринов прах.

Когато кремовете изстинат, поръсете ги с него и приберете в хладилник докато дойде време да бъдат поднесени!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар