Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Шоколадови вулканчета

Шоколадови вулканчета

ЕвгенияЕвгения
Новак
1662
Шоколадови вулканчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
8
"Само за 25 минути можете да си приготвите тези невероятни шоколадови вулканчета, които са истинска вкусотия и чудесен десерт за вашето семейство"

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г млечен
  • масло - 200 г. /може и маргарин 250 г - стават пак страхотни, пробвала съм и 2 варианта/
  • захар - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • ванилия - 1 прахче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото, захарта се разтопяват на слаб огън, като се бърка до стопяване на захарта. Добавя се шоколадът на парчета и след разтапянето му се отстранява от огъня. След, като се охлади малко сместа се добавят яйцата, брашното и ванилията.

Формичките са подмазани с олио/масло/ и с брашно овалваме стените и дъното, както при кексове. Слагаме формичките в тавичка или поднос за по-лесно и ги слагаме в камера/ фризер/ за 1 ч. най-малко.

В предварително загрята фурна на 220 градуса ги слагаме с тавичката за 10-12 мин. печене. Като видите, че са хванали коричка отгоре и от страни, е готово.

Оставя се да се охлади във формата. Обикновено излизат без проблем от формата. Отгоре може да се поръси само с пудра захар или с някакъв шаблон за получаване на фигурка. Стоят в хладилника преди консумация.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: