Начин на приготвяне
Почистете свинското бонфиле от ципите и го нарежете на порции. Прехвърлете месото в съда, в който ще мариновате, и подправете със сол, черен пипер и зехтин.
Добавете кориандъра, индийското орехче, кимиона, лютия червен пипер и супена лъжица горчица. Залейте с уискито и оваляйте месото добре в получената марината. Приберете месото в хладилника за 30 мин.
Сварете морковите в подсолена вода до пълно омекване. Отцедете от водата, добавете маслото, сметаната и щипка сол. Размачкайте до получаване на гладко пюре.
Изстискайте вътре сока от половин портокал и разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус и разбъркайте отново. Похлупете, за да го запазите пюрето от моркови топло, и оставете на страна.
Извадете месото от хладилника. Загрейте бучка масло в тиган на котлона. Накълцайте скилидка чесън на ситно и прибавете в тавата с месото.
Изпържете свинското в маслото от двете страни до златисто.
Извадете месото от тигана и го прехвърлете в чиния.
В мазнината от пърженето добавете супена лъжица кафява захар и оставете да се карамелизира.
Сипете чаена чаша червено вино, пуснете няколко стръкчета прясна мащерка и оставете соса да заври и да се редуцира.
Сервирайте ястието, като оформите канапе от пухкавото пюре, отгоре подредите парчетата свинско бонфиле и полеете с винения карамелен сос.
Свинското бонфиле с карамелено-винен сос и морковено пюре е готово.