Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско със сладък винен сос

Свинско със сладък винен сос

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Свинско със сладък винен сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4-5
"Крехко, ароматно и залято със сладък винен сос - единственият правилен начин за приготвяне на свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг без кокали
  • чесън - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • вино - 1 и 1/2 ч.ч. червено
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • брашно - малко, за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на едри късове. Поставете го в подмазнена тава и добавете обелените скилидки чесън цели. Обилно го поръсете със сол и черен пипер.

Полейте и с тънка струйка мазнина. Залейте го с виното и покрийте тавата с фолио. След 1 час сложете свинското да се изпече в силно загряна фурна.

Изпеченото месо извадете в голяма чиния. Деглазирайте тавата с 1 ч.ч. вода на загряна котлон, като леко разбърквате. Така приготвения сос прецедете направо в друга тенджерка.

Сложете я на котлона и овкусете с подправки. Добавете към соса меда, горчицата и 1 с.л. доматено пюре или кетчуп. Разбъркайте за кратко и по желание и сгъстете соса с малко размито брашно.

Полейте месото в чинията със сладкия винен сос и поднесете ястието с гарнитура от картофено пюре и зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
53
44
32
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Деси
Деси
Много вкусно се получи!
24.02.2013 21:49
1