Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско бонфиле в сос от сирена

Свинско бонфиле в сос от сирена

Свинско бонфиле в сос от сирена
Снимка: Мария Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Изисканият вкус на сирената се съчетава толкова добре със свинското бонфиле - просто да си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 500 г
  • сирене чедър - 100 г
  • крема сирене - 75 г
  • синьо сирене - 30 г
  • сметана - 200 мл
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечатвате бонфилето на тиган на висока температура от всички страни и после продължавате да готвите на средна до достигане на medium степен или средно изпечено.

За соса:

Загрявате супена лъжица зехтин и прибавяте сметаната и едно по едно, малко по малко сирената. Бъркате непрестанно и готвите до сгъстяване по ваш вкус соса от сирена.

ВАЖНО! Сол, пипер и магданоз прибавяте СЛЕД готовността на соса, за да не губи прекрасния си цвят.

НБ: Месото подправям само със сол и пипер преди готвенето, като овалвам добре в подправките.

Салатата е айсберг и доматки с лимон за гарнитура на това свинско бонфиле в сос от сирена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: