Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско бонфиле с ябълки в сметанов сос

Свинско бонфиле с ябълки в сметанов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Свинско бонфиле с ябълки в сметанов сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ябълките са новите най-добри приятели на свинското месо - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • свинско бонфиле - 8 бр.
  • ябълки - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • пилешки бульон - 300 мл
  • сметана - 200 мл
  • горчица - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите леко се начукват и се поръсват със сол и черен пипер. Запържете ги в малко загрята мазнина за не повече от 2 минут от всяка страна. Извадете и ги оставете в купа с капак.

В същия тиган добавете маслото и задушете нарязаните ябълки и лук. След като омекнат, се налива бульонът и се оставя да покъкри, докато течността изври малко.

Добавят се подправките, горчицата и накрая се налива сметаната. Връщат се пържолите, заедно с отделения сок. Оставя се няколко минути да поври и се сваля от котлона.

Сервирайте със бял ориз.

Адаптирано от Good Food

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Доби, благодаря за споделеното! Разкошно!!! При мен месото беше истинско бонфиле, и нямаше нужда от начукване, а само с широката страна на ножа да го потупам малко и с пръсти да го оформя още малко и готово.Метнах го, както си посочила , и.... резултат фантастичен. Нямах време изобщо да правя аранжировка, направо седнах и обядвах. Благодаря!!
20.05.2017 16:06