Печени круши с орехи и синьо сирене

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
3k
2k
898
28/02/2019
"Вълшебна комбинация от вкусове и аромати - десерт, който няма да забравите "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 131
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разполовете крушите и ги почистете от сърцевината. Оформете кладенчета с помощта на лъжица, в които да поставите плънката.

Накиснете сушените боровинки в крушовия сайдер, за да поемат аромата и да омекнат. Накълцайте орехите на едро и ги запечете на сух тиган за 3-4 минути, като разбърквате ядките, за да не загорят.

Настържете или натрошете синьото сирене. В купичка смесете сиренето със запечените ядки и добавете боровинките. Разбъркайте добре.

Подредете крушите в тавичка за печене и изстискайте сока на лимона върху тях, за да не потъмнеят. Напълнете ги с плънката от синьо сирене, ядки и сушени плодове.

Разпръснете стръкчета мащерка в тавата при пълнените круши. Залейте със сайдера, в който сте киснали боровинките, и прехвърлете тавичката във фурната за 15-20 мин на 200°C .

Ръчно изработена керамична чиния 18 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 18 см
5.34 лв.
Виж ››

За ценителите на хубавата керамика - разкошна ръчно изработена керамична чиния, подходяща и за подарък. Заложете на българското!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар