Шоколадова бисквитена торта Разкош

25/02/2019
Дебелата Берта
отДебелата БертаДжедай5128145
"Нищо не прогонва лошото настроение по-бързо от парче Шоколадова бисквитена торта Разкош "
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 974
  • Преглеждания за месеца674
  • Преглеждания за седмицата134
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • бисквити - 800 г чаени
  • орехи - 100 г (1 ч.ч.)
  • за шоколадовия сироп
  • захар - 200 г (1 ч.ч.)
  • какао - 60 г (1/2 ч.ч.) натурално, неподсладено
  • вода - 240 мл
  • краве масло - 150 г (2/3 ч.ч.)
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт или 3 - 4 прахчета
  • за шоколадовия ганаш
  • сметана - 120 мл (1/2 ч.ч.) готварска (35% масленост)
  • шоколад - 120 черен (шоколадов кувертюр)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете чаените бисквити в подходяща голяма купа, но не много ситно. Орехите запечете за кратко в сух тиган, като внимавате да не ги изгорите, след което ги нарежете с нож на по-дребни парченца при нужда и сипете при бисквитите.

За шоколадовия сироп смесете заедно захарта с какаото, разбъркайте с телена бъркалка и постепенно доливайте водата, като не спирате разбъркването. Добавете маслото и сложете сместа да се вари на котлона, като периодично разбърквате. След като заври, бъркайте за няколко минути, докато съвсем леко се сгъсти, и снемете от котлона. Оставете сместа за 10-тина минути да се охлади, излейте върху бисквитките и объркайте, докато сместа се хомогенизира.

Застелете форма за торта с отлепящи се стени с хартия за печене по дъното, сипете сместа и я заравнете, като я притискате хубаво. Сложете в хладилника, докато приготвяте шоколадовия ганаш.

За него загрейте сметаната добре и сипете вътре натрошения шоколад/кувертюр. Изчакайте за 3 секунди и разбъркайте до хомогенност. Ако сместа ви се стори много гъста, добавете малко прясно мляко на око, ако ли пък ви е рядка - сипете и двете. Специално аз прибавих на око и какао, и още малко прясно мляко.

Залейте ганаша върху шоколадовата бисквитена торта и върнете в хладилника. След около 15-30 минути вашата бисквитена торта Разкош е готова за консумация.

Бон Апети!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар