Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Картофено руло с кебапчета и чеснов сос

Картофено руло с кебапчета и чеснов сос

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Картофено руло с кебапчета и чеснов сос
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
28/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Може да сте виждали кебапчета, но толкова вкусни, колкото тези, скрити на топло в картофено руло, една ли"

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • прясно мляко - 150 мл
  • яйца - 5 бр.
  • сол
  • печени чушки - 1 малък буркан
  • кисели краставички - 1 буркан
  • кебапчета - 3 бр. печени
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • майонеза - 2/3 кутийка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 3 скилидки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се сипва вода, която трябва да закрива всички картофи. Слага се сол. Варят се добре.

Картофите се намачкват на пюре. Оставят се да изстинат. Добавят се прясното мляко и яйцата. Разбърква се добре до хомогенна смес. Сместа се разстила върху полиетиленово фолио.

Печените чушки се разрязват от едната страна по дължина. Подреждат се върху картофите. Кебапчетата се добавят в единия край. Половината от краставичките се разрязват на две по дължина и се нареждат по дължината на кебапчетата. Сиренето се натрошава.

Завива се на руло. Слага се в тавичка и се оставя в хладилника да стегне. Тавичката се намазнява и рулото се изкарва от фолиото. Слага се да се пече.

Кашкавалът се настъргва. Малко преди рулото да се изкара от фурната, се поръсва с кашкавал. Допича се до запичане на кашкавала.

В купа се слагат майонезата и киселото мляко. Разбиват се добре. Чесънът се обелва и смачква с пресичка. Добавя се към млякото. Добавя се сол. Разбърква се добре.

Сервира се парче от картофеното руло с кисели краставички и чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: