Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Слагат се в тенджера и се сипва вода, която трябва да закрива всички картофи. Слага се сол. Варят се добре.
Картофите се намачкват на пюре. Оставят се да изстинат. Добавят се прясното мляко и яйцата. Разбърква се добре до хомогенна смес. Сместа се разстила върху полиетиленово фолио.
Печените чушки се разрязват от едната страна по дължина. Подреждат се върху картофите. Кебапчетата се добавят в единия край. Половината от краставичките се разрязват на две по дължина и се нареждат по дължината на кебапчетата. Сиренето се натрошава.
Завива се на руло. Слага се в тавичка и се оставя в хладилника да стегне. Тавичката се намазнява и рулото се изкарва от фолиото. Слага се да се пече.
Кашкавалът се настъргва. Малко преди рулото да се изкара от фурната, се поръсва с кашкавал. Допича се до запичане на кашкавала.
В купа се слагат майонезата и киселото мляко. Разбиват се добре. Чесънът се обелва и смачква с пресичка. Добавя се към млякото. Добавя се сол. Разбърква се добре.
Сервира се парче от картофеното руло с кисели краставички и чеснов сос.