Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Картофено руло с лапад

Картофено руло с лапад

Картофено руло с лапад
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Пролетни вариации на тема вкусно, лесно и здравословно"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • лапад - 400 г
  • яйца - 4 бр. сварени
  • масло - 60 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щ.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр. сурово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в подсолена вода и се обелват. После се настъргват на едро ренде. Лападът се бланшира за кратко и добре се отцежда от водата.

Нарязва се на ситно и се разбърква в купа с картофите, суровото яйце, брашното, солта и черния пипер. Замесва се като кайма.

После върху хартия за печене се разстила на правоъгълник. Отгоре се нареждат сварените яйца /да са едно до друго/ и се навива на руло.

Поставя се във форма за печене. Намазва се с меко масло и поръсваме с настърган кашкавал. Пече се в загрята фурна до зачервяване 30 минути. Охладено руло се нарязва и сервира с пресни домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Рулото е чудесно ,може да се приготви и със спанак ,но ние предпочитаме лапад
05.02.2016 20:32
1