Панирани картофени кюфтенца с кренвирши

28/02/2019
"Гениално, просто гениално - скривате кренвиршите в картофите и хапвате с удоволствие "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо407
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера сложете заври водата. Когато заври, я махнете от котлона, обелете кренвиршите и ги пуснете във водата. Сложете капак и ги оставете за десетина минути. След което извадете кренвиршите и с помощта на кухненска хартия ги подсушете, нарежете ги с дебелина около 2 см.

През това време в подходящ съд сложете да се сварят картофите/внимавайте да не станат много меки/, трябва да не са много сварени, за да може лесно да се настържат. Когато ги настържете, настържете и кашкавала, добавяте яйцето с подправките и разбъркайте добре.

С ръцете се взима малко от сместа и се сплесква, слага се кренвирш и се оформя.

Останалите яйца се разбиват , вече готовите оформени пълнени картофени кюфтенца се потапят в яйце и овалват в галета.

Пържат се на тиган с малко мазнина за предпочитане е с масло.

Сервирайте панираните кренвирши топлички.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар