Нюйоркски чийзкейк

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Нюйоркски чийзкейк
Снимка: Виктория Константинова
1 / 4
28/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Точната рецепта за онзи прословут Нюйоркски чийзкейк, за който всички говорят"

Необходими Продукти

  • маслени бисквити - 200 г
  • краве масло - 70 г
  • крем сирене - 900 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • пудра захар - 200 г
  • брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 2 п.
  • олио
  • плодово желе - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се натрошават с ръце. Маслото се разтопява. Прибавя се към бисквитите и се разбърква. На дъното на кръгла форма за торта се слага хартиено фолио. Намазва се с малко олио.

Сместа се изсипва на дъното и се притиска с лъжица. Блатът се пече в загрята на 180 градуса фурна без вентилатор, за около 10 минути. Оставя се да се охлади.

Крема сиренето и яйцата трябва да са оставени на стайна температура. В купа се разбиват крем сиренето и захарта. Към тях се добавят заквасената сметана, ванилията и яйцата. Яйцата се добавят едно по едно, като не трябва да се вкарва прекалено много въздух. Разбърква се.

Добавя се брашното и отново се разбива.

Сместа се изсипва върху хрупкавия блат. Пече се в загрята на 160 градуса фурна без вентилатор за 40 минути. Трябва да остане леко течен в средата.

След като се изключи фурната, е добре нюйоркският чийзкейк да поседи вътре 15 минути, за да не се напука. След това се охлажда добре в хладилник поне за 2 часа.

Желето се разнася равномерно върху чийзкейка.

Американският чийзкейк се поднася на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: