Еклер XXL

01/03/2019
"Колкото по-голямо е семейството, толкова по-голяма е нуждата от Еклер XXL "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
26 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 621
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена26

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесете водата, млякото, маслото, солта и захарта. Поставете на огъня и когато маслото се е разтопило и сместа започне да ври, намалете котлона. Изсипете изведнъж брашното и бъркайте енергично до получаване на тесто.

Махнете от огъня и оставете да се охлади за 5 минути. Започнете да добавяте яйцата едно по едно, като след всяко яйце разбърквате хубаво с дървена лъжица.

Изсипете еклеровото тесто в намазнена тава с размер 25 на 35 см. С намазнена ръка разнесете тестото равномерно, като го издърпвате 2 см по борда. Печете в загрята фурна на 200°C около 25 минути. Изпечения блат може да извадите върху поднос или да го оставите в тавата.

В тенджера сипете 800 мл от млякото + захарта и поставете на огъня.

В купа разбийте останалото мляко, жълтъците и нишестето. Когато млякото започне да ври, започнете да сипвате на тънка струя от яйчената смес през цедка, като непрекъснато разбърквате. Бъркайте, докато сместа се сгъсти.

Махнете от огъня, добавете маслото, ванилията и разбърквайте до разтапянето на маслото. Изчакайте 5 минути и изсипете готовия крем за еклери върху изстиналия блат. Разнесете равномерно.

След пълно охлаждане приберете еклера за една нощ в хладилник.

На другия ден разтопете шоколада в сметаната на водна баня. Изчакайте леко да се охлади и украсете вашия десерт.

Поръсете с пудра захар!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар