Агнешки мозък с пресен чесън

01/03/2019
"Толкова е лесно да приготвиш агнешки мозък - трябва ви само малко пресен чесън и много мерак "
Приготвяне15 мин.
Готвене32 мин.
Общо47 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо559
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • агнешки мозък - 4 бр.
  • пресен чесън - 150 г (в необелено състояние)
  • масло - 50 г.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • карамфил - 2 стръкчета
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Агнешкият мозък се изплаква добре и оставя в студена вода за 1 час, като периодично водата се сменя с нова.

След изтичане на това време се отцежда и накисва в леко топла вода за 10 минути, отново се отцежда, налива се пак студена и се поставя на котлона при силен огън заедно с дафиновите листа, зърната черен пипер, карамфила и сол.

Когато заври, огънят се редуцира и се оставя 5 минути. Съдът се захлупва с капак и се оставя да поизстине, а ако не бързате, може да оставите за няколко часа, за да се поемат хубаво ароматите от подправките.

Фурната се загрява до 200 градуса, агнешките мозъчета се подреждат в малка тавичка и се поръсват с олио или зехтин и сол на вкус.

Пекат се, докато добият златист загар.

Когато са полуготови, се приготвя и чесънът.

Почиства се от външните пластове, нарязва се на парченца и се запържва в маслото и олиото.

Агнешкият мозък се изважда и прехвърля в сервировъчни чинии. Отгоре се разпределя чесънът с маслото.

Вкусотия!

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар