Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с кайма от говеждо

Лазаня с кайма от говеждо

Radka RaikovaRadka Raikova
Новак
21
Лазаня с кайма от говеждо1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Това не е просто лазаня, това е кулинарна поезия в чиния"

Необходими Продукти

  • кори за лазаня - 12 големи от пълнозърнесто брашно
  • говеждо месо - 450 г кайма от крехко
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 1/2 буркан сос и босилек за паста
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • риган - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • моцарела - 500 г настъргано сирене
  • извара - 1 пакет (450 г)
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - настъргано
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително се затопля фурната на 175 градуса.

Сваряват се листата за лазаня за 10 мин.

Смесва се чесънът, чесънът на прах, ригана, солта и черния пипер с говеждата кайма и се запържва в тиган на средно висока температура около 10 мин.

Когато е готово, в каймата не трябва да има розови парченца.

Смесват се яйцата, изварата и сиренето Пармезан.

Поставят се 4 кори за лазаня в квадратната тава, намазват се със сос от домати и босилек, после се слага слой кайма, а след това - слой от смесени сирена. Налагат се още 2 слоя по този начин, а най-отгоре се намазва със сос от домати и босилек и се поръсва с моцарела.

Покрива се с алуминиево фолио и се пече в предварително загрята фурна за 30 минути.

След това се отстранява фолиото и се пече още 10 минути, докато сиренето образува кафява коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: