Слепени меденки Класика

Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваЕксперт455122096
03/03/2019
"Минутки за класика - представяме ви тези Слепени меденки Класика, които наистина свършват за минутки "
Приготвяне40 мин.
Готвене12 мин.
Общо52 мин.
Порции18
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 924
  • Преглеждания за месеца232
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 /2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 2.5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • оцет - 1/2 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за слепване
  • сладко - по желание
  • за овалването
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С продуктите, описани по-горе, си оформяме тестото за меденките.

Разделяме го на 2 части, като всяка една част я оформяме на дълги фитили.

Тези фитили нарязваме на парчета, които оформяме на медени топчета.

Всяко едно топче сплескваме и подреждаме в тавичка.

Поставяме във фурната на 180 градуса за 10-12 минути.

След като са изпечени, ги оставяме на страна да изстинат.

Слепваме две по две, със избраното от вас сладко, като оставяме да излезе по малко от него между двете слепени меденки.

Овалваме всяка слепена меденка в кокосови стърготини.

Подреждаме в чиния и поднасяме.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар