Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Солен кекс с лимец, моркови и маслини

Солен кекс с лимец, моркови и маслини

Солен кекс с лимец, моркови и маслини
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Солен, полезен и много вкусен - вижте как да притотвите кекс с лимец, моркови и маслини"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • моркови - 1 бр. настъргани
  • магданоз - 5 - 6 стръка
  • брашно от лимец - 180 г
  • ленено брашно - 2 с.л.
  • царевично брашно - 180 г
  • семена - за поръсване
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата, добавя се олио, прясно мляко, сол, сода и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка, да стане сместа на пяна.

Сипва се нарязан магданоз, маслини нарязани на ситно без костилка и настърган обелен морков.Разбърква се, прибавяме първо брашно от лимец, после брашно от ленено семе и накрая чаша царевично брашно.

Получава се малко рядка каш , но при печене всичко се оправя.

Сипва се кексовата смес върху хартия за печене. Отгоре се поръсват семена и печем соления кекс с лимец в загрята фурна 190°C около 35-40 минути, проба с клечка - да излезе суха.

Кексът с лимец се изважда върху решетка да се охлади и тогава се реже на парчета.

Много е вкусен - опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само да добавя ,че на следващия ден кекса е все така мекичък и вкусен - опитайте ,няма да сгрешите !
03.03.2019 19:40
1