Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата, добавя се олио, прясно мляко, сол, сода и бакпулверът. Разбърква се с телена бъркалка, да стане сместа на пяна.
Сипва се нарязан магданоз, маслини нарязани на ситно без костилка и настърган обелен морков.Разбърква се, прибавяме първо брашно от лимец, после брашно от ленено семе и накрая чаша царевично брашно.
Получава се малко рядка каш , но при печене всичко се оправя.
Сипва се кексовата смес върху хартия за печене. Отгоре се поръсват семена и печем соления кекс с лимец в загрята фурна 190°C около 35-40 минути, проба с клечка - да излезе суха.
Кексът с лимец се изважда върху решетка да се охлади и тогава се реже на парчета.
Много е вкусен - опитайте!
Коментари