Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лападена супа с фиде

Лападена супа с фиде

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Признайте си, че това е най-вкусната пролетна супа, която сте опитвали, или няма да ви сипем второ порция"

Необходими Продукти

  • лапад - 2 връзки
  • зелен лук - 4 стръка
  • чесън - 2 стръка зелен
  • моркови - 1 брой
  • фиде - 1 - 2 шепи
  • яйца - 4 - 5 бр.
  • червен пипер - 1 непълна ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - около 40 - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тенджера и запържете накълцания ситно зелен лук, а след около 2 минути добавете и моркова. След още 2 минути добавете нарязания ситно зелен чесън и запържете до омекване.

Поръсете с червения пипер, разбъркайте за кратко и долейте гореща вода (около 1.5-2 л). Оставете да ври до омекване на зеленчуците и добавете почистения добре и нарязан лапад.

След като го добавите, гответе още съвсем кратко, като прибавите и фидето, солта и черен пипер. След няколко минути снемете супата от котлона и чукнете вътре яйцата да се забулят.

Поднесете лападена супа с фиде с черен селски хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
54
42
33
20
10
Дай твоята оценка: