Шпикован свински джолан в гювеч

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф68576121616
03/03/2019
"За приготвянето на перфектния свински джолан са нужни търпение и гювеч, и мерак бихме добавили ние "
Приготвяне15 мин.
Готвене3 мин.
Общо18 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 126
  • Преглеждания за месеца583
  • Преглеждания за седмицата239
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Джоланът се измива и подсушава. С помощта на остър нож се правят прорези в свинския джолан и в тях се пъхва по една цяла скилидка чесън. Месото се поръсва със сол, червен пипер и микс от подправки за печено месо.

Съдът с джолана се покрива със свежо фолио и се поставя за 12 часа в хладилник, за да се освободят ароматите.

На дъното на глинен гювеч и джоланът се намазват с олио. В съда се налива около 200 мл червено вино, месото се слага вътре, похлупва се и се слага в студена фурна.

Пече се първият половин час на 220 градуса, след което температурата се намалява на 170 градуса. По средата на печенето се прибавят почистените и нарязани на едро зеленчуци.

Необходимо е зеленчуците преди да се наредят около месото, да са овкусени със сол.

В гювеча се слага дафинов лист, черен пипер на зърна и зрънца бахар.

Малко преди готовност капакът се маха и джоланът се допича, за да получи апетитна и леко загоряла коричка.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар