Пикантни постни гювечета с кисело зеле, ориз и зеленчуци

04/03/2019
Илиана Първанова
отИлиана ПървановаИноватор288441
"Имате ли една зелка, че имаме тук едни гювечета, които само чакат да бъдат напълнени с кисело зеле и ориз"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 088
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го накисваме за около 20 минути. През това време подготвяме зеленчуците: картофите нарязваме на малки кубченца, лука наситно, а морковите на полумесеци.

Добавяме ги към вече набъбналия ориз, сипваме киселото зеле и овкусяме с подправките: сушения магданоз, хималайската сол, оцета, черния пипер, кимиона, червения пипер, джинджифила, чубрицата, шарената сол и сминдуха по пожелание.

Разбъркваме старателно с ръка, като е много важно всички подправки за се опознаят със всички останали компоненти! Разпределяме сместа в 3 гювечета равномерно и сипваме във всяко по 1 ч.л. шарлан - разбъркваме, а след това по 1 ч.ч. вода.

Печем постните гювечета на загрята фурна на 250 градуса за около 45-50 минути – до готовност. Към края на печенето може да се отхлупят, за да се запекат.

Сервираме топли, пожелание поднасяме с айрян.

Вкусно, уютно и сгряващо - леко пикантно!

Любима рецепта за постни гювечета.

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар