Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Пикантни постни гювечета с кисело зеле, ориз и зеленчуци

Пикантни постни гювечета с кисело зеле, ориз и зеленчуци

Пикантни постни гювечета с кисело зеле, ориз и зеленчуци
Снимка: Илиана Първанова
8 / 10
04/03/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Имате ли една зелка, че имаме тук едни гювечета, които само чакат да бъдат напълнени с кисело зеле и ориз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • кисело зеле - 2/3 от буркан 750 мл (без сока)
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • картофи - 3 бр. малки
  • магданоз - 3 щипки сушен
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан - 3 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 с.л. домашен
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • джинджифил - 1/3 ч.л. на прах
  • чубрица - 3 щипки
  • шарена сол - 3 щипки
  • сминдух - по желание
  • вода - 3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ориза и го накисваме за около 20 минути. През това време подготвяме зеленчуците: картофите нарязваме на малки кубченца, лука наситно, а морковите на полумесеци.

Добавяме ги към вече набъбналия ориз, сипваме киселото зеле и овкусяме с подправките: сушения магданоз, хималайската сол, оцета, черния пипер, кимиона, червения пипер, джинджифила, чубрицата, шарената сол и сминдуха по пожелание.

Разбъркваме старателно с ръка, като е много важно всички подправки за се опознаят със всички останали компоненти! Разпределяме сместа в 3 гювечета равномерно и сипваме във всяко по 1 ч.л. шарлан - разбъркваме, а след това по 1 ч.ч. вода.

Печем постните гювечета на загрята фурна на 250 градуса за около 45-50 минути – до готовност. Към края на печенето може да се отхлупят, за да се запекат.

Сервираме топли, пожелание поднасяме с айрян.

Вкусно, уютно и сгряващо - леко пикантно!

Любима рецепта за постни гювечета.

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: