Еленски бут със сметана върху канапе от картофи

04/03/2019
Биляна Владова
отБиляна ВладоваИноватор1964162533
"Да приготвите по вкусен начин еленско месо може да е предизвикателство, но ние знаем как да го преодолеете с лекота"
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало картофите се обелват, измиват и нарязват като за пържене.

Олиото се налива в тиган да загрее и в него изпържваме картофите. Щом са готови, ги изваждаме в йенска тенджерка. Затваряме ги с капак да не изстиват и започваме да приготвяме другите неща от рецептата.

Пържолата от еленският бут се нарязва на тънки жулиени. Киселите краставички - на дребни кубчета. Измиваме печурките и всяка гъба срязваме на четири парчета.

В тиган или най-добре касерола наливаме не повече от 1 с.л. олио да загрее. Слагаме печурките да се запържат, след тях добавяме еленският бут и накрая киселите краставички.

Щом всичко се запържи добре, наливаме сметаната. Когато се сгъсти всичко, е готово.

Махаме капака на йенската тенджера и заливаме картофите с получената сметанова смес.

Посоляваме леко и сервираме, докато е топло.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар