Начин на приготвяне
Хрянът се измива хубаво, за да падне пръстта от него. След това с помощта на нож корените се остъргват, за да се доизмият.
Чесънът се изчиства от люспите и скилидките се измиват.
Хрянът се настъргва в робот на възможно най дребното ренде. След това чесънът се намачква и се добавя при хряна. Посолява се и се добавя 1 к.л. захар. Залива се с олиото и оцета. Разбърква се за да се размесят съставките.
Сервираме пикантната разядка заедно със свинско месо, а най-добре да бъде и по-мазничко. Разядката веднага неотрализира мазнината.
Може да се използва и хрян от бурканче за тази разядка, но той не е толкова лют и ефектът не е същият.
В никой случай не заменяйте олиото със зехтин защото прави реакция с хряна и цялата разядка придобива отровно синьо-зелен цвят!