Свинско с плънка

Свинско с плънка
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
Порции
6
"Не питайте Кобилкина, питайте нас - най-прекият път към мъжкото сърце минава през една порция от това ароматно свинско с плънка"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг вратно
  • бекон - 300 г пушен
  • кашкавал - 300 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • маслини - 100 г черни без костилка
  • сол
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото така, че да получите широк лист. Посолете и поръсете с черен пипер.

Нарежете бекона на тънко и го поставете върху месото в единия край. Върху него наредете нарязаните на ленти бекон и краставички.

Поставете маслините и завийте на стегнато руло. Завържете с конец, за да не се разтвори при печенето и го поставете в намазнена тава.

Покрийте с фолио и печете един час в загрята фурна на 200 градуса.

Намалете фурната на 180 градуса и печете още два часа. Ако е необходимо накрая го отвийте. Извадете месото, изчакайте десет минути и го нарежете.

Поднесете руладината с подходяща гарнитура на вкус.

Свинското с плънка е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: