Сиропирани охлюви с мая

04/03/2019
"Охлюви, охлюви, ама я да видите с каква скорост изчезват от чинията "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 622
  • Преглеждания за месеца119
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • суха мая - 1 пакет от 7 г
  • захар - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 160 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • брашно - 450 г
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • олио - 60 мл за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топло прясно мляко се сипва маята със захарта и малко брашно, разбърква се и оставяме да шупне.

Активираната мая се сипва в средата на брашното и с останалите продукти /без орехите/ i се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса 30 минути на топло.

Втасалото тесто се премесва и разделя на две части, като всяка се разточва на тънка кора. Намазва се с олио и поръсваме със смлени орехи.

Навива се на руло и с нож се реже на филии, дебели 2 см. Нареждат се в тава, намазана с олио, на разстояние. Печем в загрята фурна 180°C около 25 минути до златисто.

Сварява се сироп от вода и захар и се охлажда.

Заливат се сладките охлюви със студен сироп и оставяме да попие поне 2-3 часа.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар