Начин на приготвяне
В топло прясно мляко се сипва маята със захарта и малко брашно, разбърква се и оставяме да шупне.
Активираната мая се сипва в средата на брашното и с останалите продукти /без орехите/ i се замесва средно меко тесто. Оставя се да втаса 30 минути на топло.
Втасалото тесто се премесва и разделя на две части, като всяка се разточва на тънка кора. Намазва се с олио и поръсваме със смлени орехи.
Навива се на руло и с нож се реже на филии, дебели 2 см. Нареждат се в тава, намазана с олио, на разстояние. Печем в загрята фурна 180°C около 25 минути до златисто.
Сварява се сироп от вода и захар и се охлажда.
Заливат се сладките охлюви със студен сироп и оставяме да попие поне 2-3 часа.