Начин на приготвяне
Това не бих нарекла рецепта, а начин на приготвяне на яйцата, и то изцяло диетично.
Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се слагат в дълбока купа, а жълтъците се постарайте да останат цели и ги отделете в малка купичка.
С миксер разбийте белтъците до получавне на твърди бели белтъци.
В тавичка постелете хартия за печене. Оформете белтъците с лъжица като гнезденца с леки вдлъбнатини в средата, където поставете внимателно жълтъците с лъжичка. Поръсете ги отгоре с малко сол и черен пипер.
Аз съм ги приготвила с телешки салам, който запекох заедно с яйцата, но това е по ваш вкус. Може да ги поднесете с пълнени гъби, запечени на фурна, или с друго.
След като сте подредили всичко в тавата, я пъхате в предварително загрята фурна на 200°С. Яйцата са готови, когато хванат златисто-кафява коричка.
Имайте в предвид, че по време на печене белтъците се подуват, но в момента, в който ги изкарате от фурната, те се смаляват.
Всичко това съм го комбинирала с тънко нарязани печени червени чушки и кисели краставички, объркани с малко зехтин, но и това е по ваш вкус и избор.
Така приготвени облаци от яйца са изцяло диетични, а и доста различни като консистенция от това, на което сме свикнали.
Опитайте нещо различно.
Бон Апети!