Салата с пушена сьомга и чипс от бекон

04/03/2019
"Удоволствието от вкусната салата е гарантирано, остава само да си запишете рецептата"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо223
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • зелена салата - 300 г микс
  • пушена сьомга - 100 г
  • пушен бекон - 150 г слайс
  • пармезан - около 100 г (или друго твърдо сирене)
  • сос от нар - 2 с.л.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Застелете тава с хартия за печене и наредете бекона. Печете в загрята фурна на 200°C, докато получите хрупкав и златист бекон.

В купа сложете соса от нар, захтина, горчицата и сол на вкус. Разбъркайте с телена бъркалка.

Сложете зелената салата в купа и прибавете накъсаната на едро сьомга и изстиналия чипс от бекон.

При сервиране сложете от нарязания на тънко пармезан и залейте с дресинга вашата салата със сьомга.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар